English


Kalk- schimmelnagels behandelen

Algemene informatie over schimmel(kalk)nagels


Wat zijn schimmelnagels?


Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, zijn nagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmels zijn bij iedereen op de huid aanwezig. Als de schimmel je nagels of huid binnendringt en vermeerdert, treedt er een infectie op. De schimmel is besmettelijk en overdraagbaar van mens op mens.
Kalknagels zijn moeilijk te bestrijden omdat de schimmel onder de nagel zit. Als je de nagels niet behandelt, kunnen ze na verloop van tijd geelwit kleuren, dik en bobbelig worden en kunnen de nagels gaan brokkelen. Ook kan door een schimmelinfectie de huid tussen de tenen aangetast worden, waardoor er micro-organismen de huid kunnen binnendringen met als mogelijke complicaties erysipelas (wondroos) of cellulitis.
Het behandelen van een kalknagel is lastig door de keratine, de belangrijkste bouwstof van nagels, kunnen anti-schimmelproducten vaak niet tot de schimmel doordringen.

De oorzaak van kalknagels

Vaak worden schimmelinfecties veroorzaakt door een specifieke groep van schimmels, dermatofyten genoemd. De infectie kan een gevolg zijn van leeftijd, erfelijke overgevoeligheid, geen goede gezondheid, nageltrauma, omgeving (warm, vochtig), besmetting bij openbare gelegenheden zoals bij sport/sauna en te krappe schoenen.

De laserbehandeling van kalk(schimmel)nagels


Behandelmethoden


Schimmelnagels zijn ontsierend en hardnekkig. De behandeling met zalfjes en pillen verloopt moeizaam en is tijdrovend. Doordat de infectie onder de nagel zit bereiken dit soort behandelingen niet het gewenste effectief om de infectie te bestrijden. Tabletten zoals Lamisil of Trisporal leiden tot goede resultaten maar kunnen echter vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.
Gelukkig kan de laser uitkomst bieden die precies op de schimmel wordt gericht. De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een perfect alternatief zonder neveneffecten voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende  en langdurige inname van medicijnen, of zelfs het volledig verwijderen van de nagel.

Voordelen van een laserbehandeling


-Pijnloos
-Korte behandelduur
-Veilig
-Dagelijkse activiteiten meteen uitvoerbaar

De laserbehandeling


Tijdens de korte behandeling worden de besmette nagels horizontaal en verticaal bestreken met het handstuk. De meeste mensen ervaren alleen een warm of tintelend gevoel tijdens de behandeling maar geen pijn. Alle 10 te nagels worden behandeld en één behandeling kan volstaan maar het verdient de aanbeveling om de behandeling gedurende 3 maanden 1 keer per maand te herhalen voor een duurzaam en blijvend effect.

Het resultaat na een nagellaser behandeling


Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nagel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen.

Uw consult bij de cosmetisch arts


Tijdens het eerste bezoek bij onze cosmetische arts Raymond de Zeeuw wordt bekeken of uw kalknagels inderdaad met een schimmelinfectie zijn geinfecteerd. Voor het bezoek dient de lengte van de nagel te worden teruggebracht tot het minimale en de bovenkant van de nagel moet zoveel mogelijk moet worden afgevijld (tot een dikte van maximaal 2 mm). Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure.

Dr. De Zeeuw is de navolgende dagen bij Beaudermo aanwezig:
Dinsdag 1 juni 2021 van 10.00 tot 13.00
Dinsdag 13 juli 2021 van 10.00 tot 13.00
Dinsdag 5 oktober 2021 van 10.00 tot 13.00
Dinsdag 16 november 2021 van 10.00 tot 13.00
Dinsdag 24 december 20121 van 10.00 tot 13.00

Nabehandeling van kalknagels


De laserbehandeling wordt gevolgd door een behandeling met een antischimmelzalf (Loprox). Deze zalf moet een tot tweemaal daags om de nagels en tussen de tenen gebruikt worden. De schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde met een schimmelwerende spray besproeid worden.

Tarieven nagel laserbehandeling 

Per laserbehandeling 125,00
Kuur van 3 behandelingen 299,00
Kwartaal onderhoud 35,00
Anti-schimmelspay schroeisel 11,00
* De kosten voor een nagellaserbehandeling worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.
Kalknagels laseren
Youtube Beaudermo
Adresgegevens
Laagveen 16
2544 RZ De Haag
Telefoon: 070-3080100
E-mail: info@beaudermo.nl
Openingstijden
Maandag 9.15 - 17.00 uur
Dinsdag 9.15 - 17.00 uur
Woensdag 9.15 - 21.00 uur
Donderdag 9.15 - 17.00 uur
Vrijdag 9.15 - 21.00 uur
Zaterdag 9.30 - 13.30 uur
Zondag Gesloten