English


Permanent (IPL) laser ontharen


Wat is IPL (Intense Pulsed Light)?


IPL flitslicht (Intense Pulse Light) is een sterke lichtbundel die in staat is de haren welke zich in de groeifase bevinden te verwijderen. Omdat niet alle haren zich gelijktijdig in deze groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. De haren worden slechts een fractie van een seconde blootgesteld aan het flitslicht, waarbij alle haartjes op een gebied van maar liefst 12,5 cm² geraakt worden. Voor aanvang van een behandeling voor permanent ontharen, wordt altijd eerst een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

Voor wie is IPL laser ontharen geschikt?


IPL is voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. Echter kan bij jongeren die nog niet volgroeid zijn wel nog nieuwe haarontwikkeling tot stand komen, derhalve wordt ontharen bij die groep afgeraden met het advies om te wachten tot men lichamelijk volwassen is.


De IPL behandeling:

Veelgestelde vragen over IPL laser ontharen:


Het resultaat na een IPL laser behandeling:
De huid kan na de behandeling enige roodheid vertonen en warmer aanvoelen, als een zonnebrand. Voornamelijk bij de getinte huid kan deze enige uren aanhouden; bij de blanke huid is soms een milde roodheid waarneembaar, maar is binnen een uur vaak al verdwenen. Derhalve wordt de huid door ons na de IPL behandeling altijd gekoeld met een icegel.
Binnen twee tot vier weken zal de huid de getroffen haartjes (de haartjes welke zich in de juiste fase bevonden tijdens de behandeling) afstoten. Het aantal haartjes dat zich in de juiste fase bevindt is gemiddeld 60% van de totaal aanwezige haargroei. Het beste resultaat van een IPL behandeling kunt u dan ook na het beste na deze periode beoordelen. Een volgende behandeling kan voor het gelaat om de 4 – 6 weken plaatsvinden en voor het lichaam om de 6 – 8 weken.
Doet het pijn?
Men voelt IPL wel maar het wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Elke flits voelt aan als een tikje tegen de huid. Uiteraard zijn sommige lichaamsdelen wat gevoeliger dan andere, maar zelfs op de gevoelige lichaamsdelen wordt het niet als pijn ervaren.
Is IPL veilig?
Het is zeker veilig. De specialistes die op deze site vermeld staan werken met de Bentlon IPL Dual Power Flash en deze is een van de meest geavanceerde apparaten. Het licht van de flits dringt slechts enkele millimeters diep in de huid en het licht is gefilterd zodat de flits een heel specifieke werking heeft. Het is onmogelijk dat bijvoorbeeld lymfe of zweetkliertjes beschadigd raken.
Zijn er ook bepaalde gevallen dat er geen IPL toegepast mag worden?
In sommige gevallen mag er niet met IPL gewerkt worden, zoals bij kanker, pacemaker, epilepsie, zwangerschap, borstvoeding koorts, infecties, gordelroos, verse littekens en tatoeages. Bij uw intakegesprek wordt een vragenlijst overlegd aan de hand waarvan beoordeeld wordt of IPL bij u uitgevoerd mag worden.
Behaal ik hetzelfde resultaat met een thuisapparaat?
Het lijkt dé ideale oplossing om op elk gewenst tijdstip in uw eigen omgeving en voor een eenmalige uitgave zelf 'permanent' te ontharen. Met een thuisapparaat zult u wel een tijdelijke reductie waarnemen maar geen blijvend resultaat. Bij deze apparaten wordt namelijk de haar zelf 'permanent' uitgeschakeld maar niet de matrix waar de haargroei zijn oorsprong heeft. Met een thuisapparaat zal men dus moeten blijven behandelen. Indien men stopt met behandelen zullen de haren weer terug komen. Aan u de keus om zelf thuis te blijven behandelen of te kiezen voor een professionele behandeling waarbij bestaande haargroei daadwerkelijk wordt uitgeschakeld.
Kan definitief ontharen altijd?
Nee, het haar moet voldoende melanine (pigment) bevatten, anders kan de energie van het flitslicht niet doorgegeven worden naar de haarwortel. Hoogblonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen melanine en kunnen dus niet met IPL verwijderd worden.
Waarom is een IPL behandeling bij de een goedkoper en bij de ander duurder?
Heel eenvoudig, het ene IPL apparaat is de ander niet. Ouder apparatuur heeft niet de kracht en precisie dan modern geavanceerd apparatuur. Indien er gewerkt wordt met een ouder apparaat en men vraagt een lagere behandelprijs per keer, dan lijkt dat in eerste instantie aantrekkelijk, maar er zijn wel veel meer behandelingen nodig. Dus uiteindelijk kost u het aanzienlijk meer. De specialistes op deze site werken allemaal met de Bentlon IPL Dual Power Flash, dat is voor u een garantie dat er met een krachtig en geavanceerd apparaat gewerkt wordt voor optimaal resultaat.
Hoe lang duurt een behandeling?
De behandelduur is afhankelijk van de oppervlakte die behandeld moet worden. Voor kleine oppervlakken zoals een bovenlip ontharen of rimpelbehandeling van het voorhoofd zijn slechts enkele minuten nodig. Grote oppervakken zoals het ontharen van de rug van een man duurt gemiddeld een half uur.
Heb ik direct resultaat?
Direct na de behandeling ziet men nog geen resultaat. Bij ontharen zijn de haartjes wel getroffen door IPL, maar ze zitten nog vast in de haarschacht. Dit kan enkele dagen tot zelfs 2 tot 3 weken duren voordat deze uitvallen. Ook bij de andere IPL behandelingen ziet men niet direct resultaat omdat de huid zich moet herstellen. Er worden immers geen vreemde stoffen in de huid gespoten, maar de huid werkt zelf aan verbetering. Dat heeft tijd nodig maar het eindresultaat is fantastisch.
Moet ik bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen?
Er zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig, maar het is wel van zeer groot belang dat de huid niet gebruind is door zon of zonnebank. Indien u een IPL behandeling in het gezicht laat doen, kom dan met een goed gereinigde huid en zonder make-up op de afspraak.
Moet ik rekening houden met bepaalde nazorg?
Gedurende de kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Na de kuur mag u nog 1 maand niet in de zon of onder de zonnebank. Indien u zich niet aan deze voorwaarde houdt, dan loopt u het risico dat er op de behandelde plaatsen blijvende pigmentvlekken ontstaan. Is zon onvermijdelijk, dan dient u een sunblock te gebruiken.
Is definitief ontharen ook werkelijk definitief voor de rest van het leven?
Naarmate men ouder wordt verandert het lichaam. Het lichaam kan op latere leeftijd haren laten groeien die men voorheen nooit heeft gehad. Een bekend voorbeeld hiervan is haargroei op de oren bij oudere mannen. De haarzakjes die nu geen haren meer produceren omdat ze met IPL behandeld zijn zullen dat ook nooit meer doen, maar het lichaam kan altijd nieuwe haarzakjes activeren. Deze haargroei is meestal minimaal en blijft beperkt tot donshaartjes. In enkele gevallen is het mogelijk dat het lichaam de bloedtoevoer naar het haarzakje herstelt waardoor deze weer actief wordt, maar dat betreft dan hooguit enkele haartjes die gemakkelijk weer verwijderd kunnen worden.

Prijzen per IPL laser behandeling:

IPL behandeling vrouwen IPL behandeling mannen
Gehele gezicht 105,00 Jukbeenderen 35,00
Hals 45,00 Wenkbrauwen tussenstuk 22,50
Gehele gezicht en hals 135,00 Boven en zijkanten wenkbrauwen 40,00
Onderzijde gezicht en hals 100,00 Jukbeenderen, rondom wenkbrauwen 70,00
Zijkanten gezicht (naast oor) 40,00 Onderzijde baard 35,00
Voorhoofd 45,00 Nek 40,00
Bovenlip 40,00 Borst 165,00
Bovenlip en kin 50,00 Schouders en bovenrug 210,00
Oksels 40,00 Schouders en bovenarmen 240,00
Bikinilijn 40,00 Schouders en rug 280,00
Stringlijn 60,00 Rug zonder schouders 225,00
Brazilian 75,00
Onderrug 120,00
Onderbenen 280,00
Gehele benen 350,00

Definitief ontharen van overbeharing op gezicht en lichaam

IPL behandeling
Adresgegevens
Laagveen 16
2544 RZ De Haag
Telefoon: 070-3080100
E-mail: info@beaudermo.nl
Youtube Beaudermo
Openingstijden
Maandag 9.15 - 17.00 uur
Dinsdag 9.15 - 17.00 uur
Woensdag 9.15 - 21.00 uur
Donderdag 9.15 - 17.00 uur
Vrijdag 9.15 - 21.00 uur
Zaterdag 9.30 - 13.30 uur
Zondag Gesloten